Ostabilt mående - Concerta

Jag somnade runt 06 imorse. Det gick verkligen inte att sova. Jag som redan har sömnproblem så det räcker verkar ha svårare att somna efter att jag börjat med Concerta. Förhoppningsvis är det bara tillfälligt. Men man vet ju aldrig... 
Jag känner liksom att jag skulle kunna vara vaken hur länge som helst. 
En bra grej är att jag inte är lika hungrig/sugen och har gått ner 2 kg! WOHOO!! 

Annars så har jag haft huvudvärk i typ tre dagar. Hur drygt? Två alvedon och en Ipren tar bort det värsta. Men kvar är ändå en molande värk. Förhoppningsvis går väl det också över. 
Jag känner mig ändå piggare än vad jag varit tidigare. Som sagt, min trötthet är som bortblåst. Skönt som fan på dagarna men jag hade önskat att den kom på kvällen. Visst, jag har ju Lergigan. Men dom fungerar typ inte heller så bra. Ska prata med en sjuksköterska i veckan ang medicinen så det blir nog bra. Den sjuksköterskan jag har nu verkar vettig vilket känns skönt. 

Annars, bortsett från mitt tjat om hur jag mår, så sitter jag för tillfället i stallet. Jag har väl varit här en timme nu och fixat allt + lunchat hästar. Nu är det bara att vänta typ 30 min till innan pålle kan motioneras :). Tur att det är varmt och skönt i sadelkammaren. 

Dag två med Concerta

Och mina vänner, tro mig. Det är ett helt jävla under hur fruktansvärt bra jag mår. Jag har som sagt bara stoppat i mig två tabletter än så länge (ja alltså, en om dagen i två dagar...) och jag var väldigt nervös innan. Men igår så orkade jag minsan sköta stallet utan att bli trött. Och kan ni gissa? Jag vaknade helt jävla utvilad imorse. Det är så sjukt otroligt. Kan knappt minnas när jag senast kände mig utvilad. 

Så imorse gick jag upp runt klockan 08. Åt frukost och fixade lite hemma. Satt vid datorn och kollade tv. Sen kom pappa och hämtade mig. Vi skulle nämlig... NOOO! Det får ni veta i min vlogg som typ kommer upp imorgon ;) hahahiji.

Nu ska jag försöka sova. Hejdå! 

Hög på Amfetamin

ELLER INTE! Jag hatar när man läser om att Concerta = amfetamin. Nej nej neeeeej. Båda är centralstimulerande. Inget mer. Tror jag iallafall. Hur som helst. Nu har jag börjat med medicineringen för min ADD. Jag hoppas verkligen att kunna fortsätta ett tag nu. Jag gav mig på ett försök i typ februari i år men fick avsluta pga världens jävla gallstensanfall. 
 
Men nu så. I morse tog jag en tablett och gick och la mig igen. När jag vaknade så kände jag mig faktiskt pigg och relativt utvilad. Hur konstigt är inte det? JÄTTESKÖNT! Så för en timme sen gick jag upp och gjorde frukost. Jag mår lite illa och är typ rapig. Men det är nog ingen fara. Frukosten satt fint i kistan och snart ska jag åka upp till stallet. Jag mår faktiskt bra! Pigg och jag känner mig inte sådär äckligt sömnig som jag alltid gör annars. 
 
Så det är näääjz. Hejdå!

Concerta och skönsång

Jag var på ett läkarbesök idag. JAAAA det var jag. Ett läkarbesök som jag sett fram emot under hela hösten. Jag stoppade munnen full med sömnpiller igår för att kunna få iallafall några timmars sömn. Tror dock att dom var lite gamla, för jag blev inte trött alls. Eller jo det blev jag. Efter ett tag. Hur som haver så var det extremt motigt att gå upp imorse. Jag ville verkligen inte. Men jag tänkte att "om jag iallafall går in i duschen så kanske det känns lite bättre". Så jag traskade in i duschen och det kändes inte ett dugg bättre efteråt. Jag ville gå och lägga mig igen. 
Men då satte jag på lite mascara (och vi alla som bär mascara vet om att det inte är så bekvämt att lägga sig dels med nymålade fransar och dels sova med smink). Så jag fick vackert hålla mig vaken.
 
För en gångs skull så gick jag upp i så bra tid att jag var klar ca 10 min innan bussen skulle gå. Snacka om bra timing. Det brukar jag inte ha. Bra timing alltså. NÄÄÄÄÄJZ. Åkte ner på stan och gick till Ackis. Eller jag åkte faktiskt buss. Det är inte ens långt, tar kanske 10-15 min att gå och 3 min med buss. Åker man gratis så gör man. Men jag fick sååå ont i mina ben och blev extremt andfådd när jag skulle gå upp för en liten backe. 
 
Alltsååååå... Min läkare som jag skulle träffa var 15 min sen. Han bad inte ens om ursäkt. Det var en till person med. Tror hon var undersköterska. Men jag vet inte. Läkaren sa att han hade läst litegrann i min journal, men att jag skulle uppdatera honom. JAHÅPP. Denna berättelse kan jag väl utantill vid det här laget. Någon regissör som vill göra film? Jag har hela jäkla manuset i huvudet. Den ni! 
Nej men båda var väldigt trevliga. Tyvärr trodde jag att anledning till mötet var att jag skulle få en sjukskrivning. Tydligen ville inte den läkaren skriva en sjukskrivning. Han sa att jag skulle arbetsträna/ha praktik. Jag sa ifrån, att jag inte KAN. Det gick inte riktigt in så jag ska få tid till en kurator. Min bästa kurator Ruth jobbar ju inte kvar längre. Jag vill ha tillbaka Ruth. Hon var den bästa jag någonsin träffat inom vården under mina 26 år. 
 
Istället för sjukskrivning så pratade vi om medicin. Jag ska nämligen börja med Concerta igen. För er som undrar vad det är, så är det en medicin för oss med AD(H)D. Jag har ju som sagt väldigt svårt för i princip allt och tanken är att jag ska bli lite piggare, få mer energi och få det där osynliga gummibandet som drar mig framåt istället för bakåt. Den effekten fick jag ju i våras under den korta tid som jag började med Concerta. 
 
Så nu ska jag alltså börja med Concerta. Imorgon börjar jag.
Jag skulle få medicinen utskriven, men när jag var till apoteket hade han inte hunnit skicka receptet. Men jag har ju kvar tabletter från i våras som jag faktiskt kan äta upp. Håll tummarna nu mina vänner att det här kommer bli bra. Jag hoppas verkligen det. Nu är jag nervös. Flóra från Westerlund

 

RSS 2.0