Full rulle hela dagen!


Dagen började med att (eller, morgonen...) jag vaknade runt 04.30. Då hade hunden varit upp och lagt två fina presenter på köksgolvet. Tyvärr var jag inte riktigt vid medvetande (sov så skönt) så jag fick det berättat för mig när jag vaknade på riktigt i morse. Vaknade kl 08 av att mitt alarm ringde. Då mådde jag typ pyton och orkade inte gå upp. Halsen dunkade och det var iskallt i rummet. Jag var helt genomsvettig dessutom. INTE speciellt mysigt.


Jag var ju inte pigg i morse. Och tyvärr var inte hunden pigg heller så jag ringde till Ultuna igen och hörde. Satt i telefonkö i ca 12 min innan det var min tur. Jag var inte ens speciellt nervös. Aja, jag ringde och pratade med en veterinär där och hon sa att det var bäst att vi kom in med hunden igen. Så först tänkte jag avboka mina två möten med läkare och psykolog men eftersom jag troligtvis hade fått betala för dessa tillfällen och för att jag kände att jag behövde gå, så gjorde jag det ändå. Det tog emot, men jag gjorde det!

Väl uppe på Unga Vuxna så var min läkare försenad i ca 20min så jag gick och sa till i receptionen. Då fick jag komma in direkt. Min läkare är verkligen underbart bra. Jag gillar henne riktigt mycket. Synd att hon ska sluta där, eller att hon knappt jobbar kvar där längre. Men iallafall, hon ville höra hur jag hade det rent allmänt, hur medicinerna fungerar osv. Jag berättade att saker och ting går framåt med stormsteg. Att jag numera klarar av att ringa okända människor, borra utan bedövning (och även med), ta sprutor utan vare sig EMLA salva eller lugnande, att jag tränar och att jag bara är mycket piggare och gladare. Hon vart jätte glad att höra att allt verkligen har vänt. Från att vara på -0 till att vara på ungefär 80%.
Hon satte ut Imovane och Theralen, sömnmediciner jag sa att jag ej behövde. Sen fyllde hon på receptet med Sertralin (SSRI) och Lergigan (sömnmedicin). Hon sa också att jag fick mixtra lite som jag ville med SSRI, om jag kände för att höja dosen till 150mg eller sänka till 50mg. Det spelade ingen roll och hon litade på mig så det kändes riktigt bra. Sen sa hon även att jag inte behövde träffa en psykiater för ens i höst. SKÖÖÖÖNT!

Efteråt hade jag tid direkt hos min psykolog.
Jag fick komma in nästan direkt hos henne. Satt och väntade kanske 5min. Där så sa hon att hon hade pratat med min förra psykolog. Jag har säkert skrivit något om honom i somras, men för er som inte vet så slutade jag hos honom då det inte kändes helt rätt. Det vi hann gå igenom var att han skulle skicka en remiss för att jag skulle komma och få göra en ADD-utredning. Jag hade då fyllt i en massa papper, även mamma. Men min nuvarande psykolog hade pratat med min dåvarande och han hade inte kvar mina papper. Eller han hittade dom inte, även fast jag gjorde dom TVÅ GÅNGER. Men mammas papper fanns kvar, haha. Riktigt konstigt. Och inte hade han skickat iväg remissen till utredningen heller.

Så jag fick fylla i en massa papper idag. Det var frågor som rörde min uppväxt då jag var runt 10 år och lite nuvarande frågor. När jag var klar med frågorna så räknade hon ihop allt och jodå, det hade en antydan till ADD. Men även asperger (autism). Det var väldigt konstigt. Men hon skickade iväg en remiss så äntligen kommer jag att få göra den utredningen. Tyvärr är det ca 2 års väntetid, men bättre sent än aldrig. Det känns skönt att det är på gång iallafall. Jag gillar min psykolog :).


Direkt efter att jag varit på Unga Vuxna så kastade jag mig på första bästa buss, åkte hem till Kim och direkt när jag kom fram så åkte vi till Ultuna. Där var det oerhört mycket hundar. Vi fick bara vänta kanske 2 timmar idag. Allt som allt då kanske och det var jätte skönt. Fick komma in relativt snabbt. Där tog dom blodprov igen för att kolla upp någonting jag inte minns namnet på. Sen klämde dom igenom honom och lyssnade på lungor och hjärta.
Eftersom han var så pass pigg och inte uttorkad (YES!) så fick vi ta hem honom. Dom brukar ändå inte göra något speciellt över helgen så det kändes skönast för oss och honom att få komma hem. Men däremot ska vi dit på måndag igen för kontroll och även Ultraljud. Det ska bli spännande att se vad som är felet på honom. Jag tror att dom ska kolla bukspottkörteln (?). Vi fick även med oss en foderpåse hem för att testa ge honom över helgen då han är så mager nu. Hoppas han äter det.

Molly Music


Jag har gjort den i programmet FL studio. Det är inte jag som har kommit på låten, men jag lyssnade på youtube på ett original och så gjorde jag denna själv i programmet. Jag älskar musik och det är riktigt roligt att sätta ihop låtar. FL studio är en grymt bra program för alla som gillar att göra musik.


Underbart god middag


Läkare och psykolog. Jag hade totalt glömt bort psykologtiden men eftersom jag alltid får SMS en dag innan så tänkte jag att det inte gör så mycket. Jag visste om att jag hade läkartid imorgon. Så kl 10 ska jag träffa min läkare, sen har jag direkt där efter tid hos min psykolog, kl 11. Passade va? Då slipper jag ju åka fram och tillbaka. Lat som jag är ;)

Vi åt middag nyss också. Det var en underbart god sallad som Kims mamma hade gjort. Det var en blandsallad med bland annat ruccola, tomat, gurka, paprika, mozzarella och vindruvor. Riktigt gott och fräscht. Sen fanns det baguette, potatissallad och rostbiff samt en dressing som var hemmagjord med. Lite italienskt stuk på maten idag. Jag älskar sånna här lätta middagar, särskilt på sommaren.
Visst ser det gott ut?

Ångest inför valborg


Ni vet, mycket folk. Trångt, fylla, spyor och smittor. Det är som att ropa "HEEEEJ HÄR ÄR JAG SMITTA MIG". Jag avskyr att vara bland mycket folk, samtidigt som det också kan vara roligt. Men just i år känner jag inte för att göra något speciellt. Valborg firas ju väldigt mycket här i Uppsala. Alla är ute på stan, festar och grillar osv. Det är ju full rulle hela dagen samt även dagen innan då alla brukar "ladda upp".

Jag är ju absolut inte den typiska festmänniskan. Visst kan det vara roligt att dricka en drink eller en cider och vara ute på krogen någon gång, typ på sommaren. Men det finns så mycket roligare saker att göra. Jag tycker det mest är jobbigt. Dessutom är det ingen som frågat mig direkt vad jag ska göra av "mina vänner". Ingen som vill träffas osv. Då känner jag mig ännu mindre taggad. Men men. Jag är van!

Bilder nedan är lånade från google.se

Städa och fota, kul? Inte att städa...


Vi har storstädat hela rummet. Från att det var ett bombnedslag till att man nu faktiskt ser färgen på golvet. Haha, justja! Vi hade ju brunrött golv. Jag hinner glömma det mellan gångerna vi städar så oftast är det grått. Euw.. Men det är najsigt. En hemmagjord fluffmatta liksom. Ni vet såna där äckliga heltäckningsmattor. Urk på burk!

Jag passade också på att springa ut och fota lite blommor. Hittade några jättefina tulpaner och tusenskönor som kommit upp på den lilla gräsmattan utanför. Här är en bild på en tusensköna som jag tog nyss. Redigerat det genom att ändra exponering, svärta, kontrast och lagt på ett färgat lager. Jag är jätte nöjd med bilden, den känns så somrig och härlig :).


RSS 2.0