Vitpepparkorn ÄR en myt!

Ibland stöter jag på folk som fortfarande tror att vitpeppar hjälper mot magsjuka. Jag kan förstå om folk trodde på det för kanske 20 år sen. Men kom igen, det är inte så svårt att googla eller att använda sitt logiska tänkande. Hade det funkat så hade nog varje människa vräkt i sig vitpepparkorn.

Som tur är så verkar det inte alls vara lika många idag som tror på det. Och jag kan väl känna lite att fine, om det får dig att må bra så är ju det toppen. Men att tipsa andra om att ta vitpepparkorn... Det är bara så otroligt korkat. Jag tror ingen skulle säga till en person som precis brutit båda benen att "ät en sked kanel varje dag så kommer du snart kunna gå igen".

(null)

(null)

Som ni ser kunde jag inte låta bli att kommentera. Detta skrevs på en bekants instagrambild då hens barn var magsjuka. När jag ser den här typen av kommentarer så ryser jag inte bara längs ryggraden utan jag blir också så rädd. Om folk tror att vitpepparkorn ska hjälpa, undrar vad mer folket tror på? Och vad är det för en märklig läkare som faktiskt tipsat om vitpeppar?
Nu tror jag inte att den här personen menade något illa utan som hen själv skriver så vill hen bara väl. Men det kan ändå bli så fel!

Magsjuka är så otroligt smittsamt och jag kan för mitt liv inte förstå hur folk fortfarande verkar ha missat det. Tyvärr är det även många som skiter i hur otroligt lätt det smittar och som trots det går ut bland folk, jobbar eller bjuder hem folk. Idiotiskt! Självklart hade jag personligen önskat att folk för MIN skull kunde hålla sig hemma och inte träffa folk innan dom slutar smitta, just för att jag är så otroligt rädd. Men här är det min fobi som talar. Samtidigt borde det vara lag på att stanna hemma och sätta sitt hem i karantän tills det slutar smitta. För oavsett hur rädd jag är så finna det dem som blir så pass sjuka att det krävs sjukhusvård. 

Stanna hemma i MINST 48 timmar EFTER SENASTE SYMTOM! Det betyder att från den dagen du känner dig helt frisk, DÅ ska du börja räkna 48 timmar framåt. Det smittar alltså även om du "känner dig frisk". Helst ska du stanna hemma 72 timmar från det att du känner dig frisk. Men absolut inte kortare än 48 timmar. 

Och chansa inte. Om du spyr och det inte är pga alkohol/hostat för mycket eller något sånt, så ska du behandla det som magsjuka. Det är lika bra att vara på den säkra sidan för att minska smittspridningen. Träffa inte folk och laga inte mat till andra. Det är faktiskt inte ett dugg svårt! Om alla bara kunde följa dessa enkla råd så skulle smittspridningen minska enormt mycket. 

Och nej, handsprit hjälper inte mot vinterkräksjukan/magsjuka. Här är det tvål och vatten som gäller. Punkt!

Källa? Googla. 

Kommentarer
Postat av: anna

håller helt med dig. det är en myt. dock kan väl de som tror på det svälja vitpepparkorn om de vill...men blir man smittad så är det kört :P
ha en bra dag

2018-02-05 @ 13:31:35
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0