Full rulle hela dagen!


Dagen började med att (eller, morgonen...) jag vaknade runt 04.30. Då hade hunden varit upp och lagt två fina presenter på köksgolvet. Tyvärr var jag inte riktigt vid medvetande (sov så skönt) så jag fick det berättat för mig när jag vaknade på riktigt i morse. Vaknade kl 08 av att mitt alarm ringde. Då mådde jag typ pyton och orkade inte gå upp. Halsen dunkade och det var iskallt i rummet. Jag var helt genomsvettig dessutom. INTE speciellt mysigt.


Jag var ju inte pigg i morse. Och tyvärr var inte hunden pigg heller så jag ringde till Ultuna igen och hörde. Satt i telefonkö i ca 12 min innan det var min tur. Jag var inte ens speciellt nervös. Aja, jag ringde och pratade med en veterinär där och hon sa att det var bäst att vi kom in med hunden igen. Så först tänkte jag avboka mina två möten med läkare och psykolog men eftersom jag troligtvis hade fått betala för dessa tillfällen och för att jag kände att jag behövde gå, så gjorde jag det ändå. Det tog emot, men jag gjorde det!

Väl uppe på Unga Vuxna så var min läkare försenad i ca 20min så jag gick och sa till i receptionen. Då fick jag komma in direkt. Min läkare är verkligen underbart bra. Jag gillar henne riktigt mycket. Synd att hon ska sluta där, eller att hon knappt jobbar kvar där längre. Men iallafall, hon ville höra hur jag hade det rent allmänt, hur medicinerna fungerar osv. Jag berättade att saker och ting går framåt med stormsteg. Att jag numera klarar av att ringa okända människor, borra utan bedövning (och även med), ta sprutor utan vare sig EMLA salva eller lugnande, att jag tränar och att jag bara är mycket piggare och gladare. Hon vart jätte glad att höra att allt verkligen har vänt. Från att vara på -0 till att vara på ungefär 80%.
Hon satte ut Imovane och Theralen, sömnmediciner jag sa att jag ej behövde. Sen fyllde hon på receptet med Sertralin (SSRI) och Lergigan (sömnmedicin). Hon sa också att jag fick mixtra lite som jag ville med SSRI, om jag kände för att höja dosen till 150mg eller sänka till 50mg. Det spelade ingen roll och hon litade på mig så det kändes riktigt bra. Sen sa hon även att jag inte behövde träffa en psykiater för ens i höst. SKÖÖÖÖNT!

Efteråt hade jag tid direkt hos min psykolog.
Jag fick komma in nästan direkt hos henne. Satt och väntade kanske 5min. Där så sa hon att hon hade pratat med min förra psykolog. Jag har säkert skrivit något om honom i somras, men för er som inte vet så slutade jag hos honom då det inte kändes helt rätt. Det vi hann gå igenom var att han skulle skicka en remiss för att jag skulle komma och få göra en ADD-utredning. Jag hade då fyllt i en massa papper, även mamma. Men min nuvarande psykolog hade pratat med min dåvarande och han hade inte kvar mina papper. Eller han hittade dom inte, även fast jag gjorde dom TVÅ GÅNGER. Men mammas papper fanns kvar, haha. Riktigt konstigt. Och inte hade han skickat iväg remissen till utredningen heller.

Så jag fick fylla i en massa papper idag. Det var frågor som rörde min uppväxt då jag var runt 10 år och lite nuvarande frågor. När jag var klar med frågorna så räknade hon ihop allt och jodå, det hade en antydan till ADD. Men även asperger (autism). Det var väldigt konstigt. Men hon skickade iväg en remiss så äntligen kommer jag att få göra den utredningen. Tyvärr är det ca 2 års väntetid, men bättre sent än aldrig. Det känns skönt att det är på gång iallafall. Jag gillar min psykolog :).


Direkt efter att jag varit på Unga Vuxna så kastade jag mig på första bästa buss, åkte hem till Kim och direkt när jag kom fram så åkte vi till Ultuna. Där var det oerhört mycket hundar. Vi fick bara vänta kanske 2 timmar idag. Allt som allt då kanske och det var jätte skönt. Fick komma in relativt snabbt. Där tog dom blodprov igen för att kolla upp någonting jag inte minns namnet på. Sen klämde dom igenom honom och lyssnade på lungor och hjärta.
Eftersom han var så pass pigg och inte uttorkad (YES!) så fick vi ta hem honom. Dom brukar ändå inte göra något speciellt över helgen så det kändes skönast för oss och honom att få komma hem. Men däremot ska vi dit på måndag igen för kontroll och även Ultraljud. Det ska bli spännande att se vad som är felet på honom. Jag tror att dom ska kolla bukspottkörteln (?). Vi fick även med oss en foderpåse hem för att testa ge honom över helgen då han är så mager nu. Hoppas han äter det.

RSS 2.0