NPF-Portalen


-----------

Vad är ett nybesök i grupp?
- Den vanligaste typen av besök inom vården är ju enskilt besök, dvs man är ensam med sin vårdkontakt. Men vissa besök genomförs i grupp. Dit hör nybesöket hos npf-portalen. Du kanske undrar vad det innebär?
Nybesöket i grupp är huvudsaklingen ett informationstillfälle om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (npf): ADHD, ADD, Aspergers och Tourettes syndrom. Det leds av två av npf-portalens specialister - två kuratorer som har lång erfarenhet av att möta och hjälpa personer som har neuropsykiatriska besvär.

Hur stor är gruppen?
- Vi kallar 6-8 personer till besöket. Många väljer att ta med sig en anhörig eller annan stödperson, så gruppen kan bli 10-12 personer. Besöket tar ca 2 timmar.

Vad måste jag berätta om mig själv?
- Du behöver inte säga något alls om dig själv eller dela med dig av några erfarenheter i gruppen. Det enda du behöver göra är att tala om för någon av ledarna vem du är, så att vi vet att du har kommit. Vi gör inget namnupprop inför gruppen. Du är förstås välkommen att ställa frågor under informationen eller utbyta erfarenheter med andra deltagare, med det väljer du själv.

Innan du går hem bokar du tid för uppföljningssamtal med en av specialtisterna.

Vad är informationen bra för?
- Du har kallats till nybesök eftersom du tror att du har symptom på neuropsykiatriska besvär. Informationen du får är ett första steg mot ett svar på den frågan. Den ger dig möjlighet att känna igen dig i det som beskrivs och relflektera över om och hur du ska gå vidare.

Det är idag väl känt inom vården att oavsett vilket besvär man har är det viktigt att man som patient vet och kan så mycket som möjligt om sin situation. Den hjälper dig att lära dig känna dig själv och dina möjligheter och bidrar till att du ska kunna hantera din situation. När du blivit expert på dig själv och dina besvär kan du lättare välja väg framåt och ta aktiv del i din behandling.

Npf-portalens arbetssätt bygger på insikten att patientens egen kunskap bidrar till att man tar eget ansvar och börjar hantera sina svårigheter. Vi vill helt enkelt ge dig ett verktyg som du alltid har med dig för att hantera dina besvär och komma vidare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0